PPHU „Pod Wierzbami”
Wierzbie 26
tel. 531 881 800
JADŁOSPIS SZKOLNY od 16.12-20.12.2024r.
PONIEDZIAŁEK
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami
Potrawka z fileta drobiowego z warzywami
Ryż
Kompot
Alergeny: 1,3,7,9.
WTOREK
Zupa pieczarkowa z makaronem
Kotlet schabowy
Kasza gryczana z sosem pieczeniowym
Surówka wielowarzywna
Jabłko
Alergeny: 1,3,7,9.
ŚRODA
Krupnik z warzywami i kawałkami mięsa
Naleśniki z musem jabłkowym
Kompot
Alergeny: 1,3,7,9.
CZWARTEK
Ryżanka na rosole
Udziec w sosie własnym
Puree ziemniaczane
Marchewka z jabłkiem
Pomarańcza
Alergeny:1,3,7,9.
PIĄTEK
Biały barszcz z ziemniakami
Filet z tilapii panierowany
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot wieloowocowy
Alergeny: 1,3,4,7,9.
.
Rozporządzenie Nr1169/2011 Oznaczenia alergenów zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady, Nr 1169/2011, występujących w posiłkach:1. Zboża zawierające gluten. 2. Skorupiaki. 3. Jaja. 4. Ryby. 5. Orzeszki ziemne. 6. Soja. 7. Mleko. 8. Orzechy. 9. Seler. 10. Gorczyca. 11.Sezam. (We wszystkich punktach produkty pochodne). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin. 14. Mięczaki(we wszystkich punktach produkty pochodne )