PPHU „Pod Wierzbami”
Wierzbie 26
tel. 531 881 800
JADŁOSPIS SZKOLNY od 10.02-14.02.2025r.
PONIEDZIAŁEK
Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka wielowarzywna
Kompot wiśniowy
Alergeny 1,3,7,9.
WTOREK
Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak
Placuszki z jabłkiem
Kisiel
Alergeny: 1,3,7,9.
ŚRODA
Zupa jarzynowa
Polędwiczki drobiowe
Ryż
Marchewka z groszkiem
Pomarańcza
Alergeny: 1,3,7,9.
CZWARTEK
Rosół z makaronem
Udko pieczone
Kuleczki ziemniaczane
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem
Budyń z sokiem malinowym
Alergeny:1,3,7,9.
PIĄTEK
Zupa fasolowa
Kotlet mielony z miruny
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką
Kompot
Alergeny: 1,3,4,7,9.
Rozporządzenie Nr1169/2011 Oznaczenia alergenów zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady, Nr 1169/2011, występujących w posiłkach:1. Zboża zawierające gluten. 2. Skorupiaki. 3. Jaja. 4. Ryby. 5. Orzeszki ziemne. 6. Soja. 7. Mleko. 8. Orzechy. 9. Seler. 10. Gorczyca. 11.Sezam. (We wszystkich punktach produkty pochodne). 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin. 14. Mięczaki(we wszystkich punktach produkty pochodne )